Uncategorized

Waar moet ik aan denken als ik naar Turkije ga?

Turkije is nog steeds een populaire vakantiebestemming onder vele reizigers. Het land heeft diverse grote plekken waar het toeristisch is. Ben je aan het twijfelen om naar deze zonnige plek te gaan? Laten we je dan snel informeren via deze post over de redenen waarom jij zeker naar Turkije zou moeten gaan en een paar dingen die je zeker geregeld moet hebben.

Haal je voordeel eruit!

De reispakketten naar Turkije kosten relatief gezien weinig. En zijn vergeleken met andere landen zeer voordelig en goedkoop. De pakketten die worden gekozen door vakantiegangers zijn vaak met all-inclusive hotels. Voor de mensen die voor een goed prijsje naar een zonnige bestemming willen: er is vaak een groot aanbod van lastminute reizen voor de vlucht en hotels. Op deze manier ben je nog goedkoper uit. Kies dus zeker niet de eerste beste reis die je tegenkomt, maar kijk goed naar de prijzen en haal er je voordeel uit. Hetzelfde geldt voor de prijzen over de dagelijkse inkopen. Relatief gezien betaal je vrij weinig geld voor het uit eten en het kopen van kleding, wil je nog meer besparen en ben je een goede onderhandelaar? Probeer dan af te dingen op je producten om nog meer te besparen!

Cultuurproeven in het zonnige land

In een aantal delen van het land schijnt de zon bijna het hele jaar door. In vrij veel periodes van het jaar is er een garantie van de zon en dat maakt Turkije een heerlijk land, zeker een goede bestemming om even te ontsnappen van de kou. Een trip naar de hoofdstad is zeker een aanrader alleen al om de sfeer van de stad mee te maken. Daarnaast zit het land vol met oude traditie, er wordt zoveel geproduceerd in het land, waardoor producten typisch Turks zijn, ik heb het hier over Turkse tapijten, theeglazen, kleding, muziek… enzovoorts! Als we het nu eenmaal over cultuur hebben, ook zijn er talloze gebouwen uit de oudheid die te bezien zijn. Een beetje proeven van de cultuurgeschiedenis. Een voorbeeld is de Hagia Sophia. Dit gebouw is extreem groot en bestaat al eeuwenlang. Het gebouw is omgevormd tot een moskee, maar tegenwoordig is het een belangrijk museum die de geschiedenis van Turkije weergeeft. Een andere grote en achtergebleven gebouw uit de oudheid is de Efeze. Het was vroeger een rijke Romeinse haven en stad, de delen van het gebouw zijn in goede staat bewaard gebleven, dit is zeker een aanrader.

Een ander valuta

Voordat je een van deze leuke bezienswaardigheden kan bezoeken moet je denken dat er eerst betaald moet worden. In Turkije wordt niet met de Euro betaald maar met de Turkse Lira. De bankpassen vanuit Nederland worden grotendeels wel geaccepteerd, maar het is altijd handig om contant geld bij je te hebben. Denk wel aan de transactie kosten die je maakt bij het inwisselen van Euro’s voor Lira’s. Wissel dus zeker niet te veel geldt in, aangezien je ook kan pinnen bij de automaat.

Visum verplicht

Je kan alleen het land binnen komen als je over een visum beschikt. Een visum voor Turkije is eenvoudig aan te vragen. Het land heeft een visumplicht dus deze zaken moet je zeker goed geregeld hebben. De geldigheidsduur van een visum voor Turkije is 180 dagen. Over de kosten van een Turks visum zijn er verschillende mogelijkheden, het ligt eraan waar je het aanvraagt. Een aantal partijen rekenen extra kosten, waardoor je duurder uitkomt. Lees je dus zeker goed in en kijk waar je het aanvraagt.

Ziekenhuizen en politie

De gezondheidszorg in Turkije is goed geregeld en daar hoef je je in veel gevallen geen zorgen over te maken. Ziekenhuizen zijn aanwezig in Turkije, in het geval dat je ziek mocht worden. Elk ziekenhuis heeft een spoedeisende hulp, daar hoeft vooraf niet voor betaald te worden. Wees er wel zeker van dat je een goede reisverzekering hebt afgesloten die voldoende dekt. Sla altijd het nummer van ziekenhuizen of de politie op in je telefoon, mocht er wat gebeuren sta je altijd paraat.

Geef een reactie