Reisverslagen

Surfen in Marokko – Deel 2

Het was tijd om het land te gaan verkennen en naar het plaatsje Taghazout te gaan. Een klein gezellig vissersdorpje waar je ‘s avonds heerlijk kan genieten van een drankje. Met veel verwachtingen door alle leuke verhalen, ging ik met Samir en een vriendin van hem naar het dorpje. We zochten een leuke bar uit aan het strand en genoten hier van de prachtige zonsondergang.

Prachtige lucht tijdens de zonsondergang

We hadden het heerlijk naar ons zin en kwamen later op de avond een andere groep tegen die hier ook kwamen om te surfen. Ze kwamen uit Tunesië en vertelde ons dat ze hier voor drie weken zouden zijn. Ze waren erg open en vertelde enthousiast over hun surfervaringen in Marokko. Ze gaven goeie tips over het surfen, maar ook over leuke plekken die we in de avond moesten bezoeken. We hadden het erg naar ons zin, maar besloten rond 01:30 toch weer naar huis te gaan, er wachtte immers een intensieve dag surfen de volgende ochtend.

En toen ging het fout..

We namen afscheid van de groep Tunesiërs en liepen terug naar ons verblijf. Na een minuut of 5 lopen zagen we ineens een groep achter ons lopen. Het was vrij donker, dus we konden geen gezichten zien. Toch vertrouwde we het niet helemaal en besloten te kijken of ze ons inderdaad achtervolgde. We namen wat zijweggetjes en na een aantal afslagen liepen ze nog steeds achter ons aan. Ze kwamen steeds dichterbij en na 10 minuten hoorde we ze ineens roepen. Uit het niets kwamen een aantal mannen voor ons staan en werden we ingesloten.

Ze vertelden ons dat we onze telefoons en portemonnees moesten afgeven. Ik was natuurlijk erg bang en wilde direct alles geven, maar Samir gebaarde me dit niet te doen. Samir begon in het Arabisch tegen ze te praten. Ik kon dit natuurlijk niet verstaan en het gesprek van Samir en de groep leek wel een eeuwigheid te duren! Uiteindelijk liet de groep ons plotseling gaan en konden we met al onze spullen snel naar ons verblijf.

Achteraf vertelde Samir me dat het een bekend iets is in Taghazout. Toeristen worden hier wel vaker beroofd door groepen Tunesiërs die naar Marokko zijn gekomen voor dit soort criminele activiteiten. Samir vertelde me ook dat we geluk hadden dat hij erbij was, hij is immers Marokkaans en maakte de groep dit duidelijk.

Nieuwe dagen

Nog steeds geschrokken van de vorige avond werd ik wakker. Het was tijd voor een nieuwe dag surfen en het ging steeds beter! Na drie dagen kon ik echt blijven staan op mijn plank en voelde ik me als een vis in het water. Ik kon er geen genoeg van krijgen! Elke dag stond ik om 06:30 op en was ik de laatste die het water weer verliet. Ik heb gelukkig de rest van de tijd geen last meer gehad van het vervelende voorval en heb echt prachtige steden gezien! Al met al is het surfen in Marokko een echte aanrader!

 

Deel 1 van mijn reis naar Marokko nog niet gelezen? Lees hem hier!

 

Geef een reactie