Reisverslagen

Surfen in Marokko – Deel 1

 Veel mensen weten niet dat Marokko een erg populaire bestemming is voor surfers vanuit de hele wereld! De ligging van het land ligt erg gunstig voor de vele surfers die het land inmiddels bezoeken. Dit komt door de gunstige stromingen van de Atlantische oceaan. Het hele jaar door zijn hier mooie golven te vinden, een goede wind en een aangenaam klimaat! Ik ben geen ervaren surfer en was dus best zenuwachtig om het water in te gaan.

Samir op het strand
Samir op het strand

Vallen en opstaan

Het grote voordeel van surfen in Marokko is het feit dat het geschikt is voor elk niveau surfer. Ik als beginner kon het hier erg goed leren, maar ook professionele surfers zie je hier veel. Het leek mij verstandig om de eerste twee dagen les te nemen en zo de techniek beter te leren kennen. Ik ben naar de lokale surfschool gegaan en kreeg een onwijs vriendelijke surfinstructeur genaamd Samir. Een typische surfer, zoals je die kan verwachten bij een surfschool. Halflang haar, super relaxed en je zag duidelijk dat hij genoot van elk moment in het water. We begonnen met wat oefeningen op het strand. Hij leerde me hier hoe ik moest paddelen, moest positioneren op mij surfboard en waar ik voor moest oppassen in het water.

Na een uurtje gingen we het water in en wat viel het tegen! Het ziet er zo makkelijk uit vanaf het strand, maar ik ben onderhand de tel kwijt hoe vaak ik het water in ben gevallen. Maar Samir bleef mij motiveren om niet op te geven. Na ontelbaar keren te zijn gevallen had ik het ineens door! Ik kon de golven beter timen en mijn evenwicht wist ik ineens te bedwingen. Het is een heerlijk gevoel wanneer je op je plank staat en de golf je meeneemt!

Tijd om het land te verkennen!

Na een intensieve dag surfen ben ik richting mijn hotel gegaan. Ik heb hier even tijd voor mezelf genomen en een half uurtje geslapen. Ik had namelijk met Samir afgesproken om dezelfde avond het dorpje Taghazout te gaan verkennen. Dit liep helaas niet helemaal goed af… Dit lees je in deel 2 van mijn verslag in Marokko.

Deel 2 van mijn avontuur lezen? Klik dan hier!

Geef een reactie