Reisverslagen

De Rijzende Draak Vietnam

Vietnam behoort tot een van de landen in de wereld met een grote bevolking. Uit statistieken van vorig jaar staat het land op de vijftiende plek met een aantal van 96 miljoen inwoners. De hoofdstad is Hanoi en in deze stad heeft een grote historie dat talloze mythen en legenden met zich heeft mee gebracht. Dit is allemaal terug te zien in de steden, natuur en tradities van Vietnam, het land wordt ook wel de Rijzende Draak genoemd. De inwoners zijn zeer gastvrij en hebben heerlijke typische Vietnamese gerechten, een van de meest populaire is het gerecht Pho. Het land grenst aan de buurlanden: China, Laos en Combodja. En ligt verder gelegen aan de Zuid-Chinese Zee.  Het geld waarmee er betaald kan worden is de Vietnamese Dong. Een reis met het vliegtuig naar Vietnam duurt met een tussenstop ruim 14 uurtjes. Maar dat is het zeker waard, wat zijn nou echt de grote bezienswaardigheden die elke toerist gezien moet hebben?

De tunnels van Cu Chi

Een van de bezienswaardigheden die druk bezocht wordt en populair is vanwege de rol die het speelde in de Vietnamoorlog zijn de Cu Chi Tunnels, je zal het misschien vast wel gezien hebben in een oorlogsfilm. De tunnels liggen ongeveer vijftig kilometer van de grootste stad van Vietnam: Ho Chi Minhstad. De tunnel is maar liefst 230 kilometer lang en loopt bijna door het hele land door. Tijdens de oorlog bedachten de Vietnamezen een slimme tactiek door te schuilen in deze tunnels. De Amerikanen wisten geen raad en konden de Vietnamezen destijds niet vinden, maar door het inzetten van bombardementen werden deze tunnels verwoest. Tot heden zijn de tunnels nog te zien en je kan er al toerist zelfs doorheen kruipen om het echte gevoel van destijds te beleven. De tunnels hadden allerlei wegen met kamers en opslagplaatsen, slaapplaatsen, keukens, scholen. Het kan gezien worden als een gigantische ondergrondse stad. Misschien een tip om eens eerst een Vietnamese oorlogsfilm te bekijken, voordat je de tunnels in duikt op deze manier heb je precies in beeld wat er in deze tunnels gebeurde.

Halong Baai

Een andere must see in Vietnam is een magische plek genaamd Halong Baai.  Het is een prachtig natuurgebied op het water met mega rotsen die meters omhoog uit het water steken. Met een mooie boot ga je langs alle rotsen en aanwezige stranden en geniet je puur van de natuur en rustige omgeving. De geschiedenis van deze plek verteld een ander oorlogsverhaal waarbij de Vietnamezen de Chinezen konden tegenhouden vanwege de waterwegen die zorgen voor een gigantische water doolhof. Deze baai is een werelderfgoed. Houdt je ervan om de rust op te zoeken en puur natuur te bezichtigen, dan is dit zeker een plek die je niet mag missen op je reis naar Vietnam!

Hoi An

Een havenstad dat sinds de geschiedenis nog goed bewaard is gebleven is de stad Hoi An. Onder backpackers een populaire stad met veel bezienswaardigheden, zoals de Quan Cong Tempel. Het is een groot cultuur erfgoed met oude gebouwen met daarop kleine details en een autovrij centrum. Een ervaring die niet te missen is zijn de fiets- of boottochten naar kleine dorpjes rondom de stad, waarmee je een ultieme ervaring krijgt met de cultuur van Vietnam. Van Boeddha’s tot tempels, oude bruggen en diverse producten die typische worden gemaakt in de stijl van eeuwen geleden.

Regel je visum

Ben je van plan om binnenkort te reizen naar Vietnam? Dan is belangrijk om je visum te regelen. Een e-visum Vietnam aanvragen kan al gemakkelijk ver van tevoren voor je vertrek, of zelfs vlak ervoor. Het is sinds kort mogelijk om deze visum volledig online aan te vragen, waardoor je niet naar een bepaald bureau hoeft te gaan. Een groeiende aantal toeristen vanuit Nederland die backpacken naar Azië en dus een visum nodig hebben, het daarom gemakkelijk gemaakt om een e-visum aan te vragen. Daarnaast is er ook het visum on arrival Vietnam, dit is een brief waarin bevestigd wordt dat je bij aankomst een stempel kan kopen. Lees je goed in over de mogelijkheden en kijk naar wat de beste keus is voor jouw eigen situatie.

Geef een reactie