Reistips

Reizen naar de Taj Mahal

India is het land in de wereld met de op China na grootste aantal inwoners. Vorig jaar stond het aantal op 1,3 miljard inwoners vergelijken met Nederland is dat bijna acht keer zoveel meer inwoners in een land. Het land ligt gelegen ten zuiden van Azië en grenst aan zes andere landen. De bekendste steden zijn Mumbai en de hoofdstad New Delhi. De bevolking bestaat uit allerlei diverse etnische groepen, de meeste belangrijkste religies die voorkomen zijn hindoeïsme en de islam. India heeft een groot oppervlakte en daarom zijn er op het gebied van natuur diverse gebieden te ontdekken. Zo zijn er naast woestijnen ook oerwouden en nationale parken, genoeg wandelreizen in dit land dus. Door het grote natuur zijn er ook diverse diersoorten te vinden in het land, belangrijk is dat Hindoes bepaalde dieren als heilig zien. Je hebt het vast weleens gehoord: de heilige koe. Dit betekent dat het dier niet gedood mag worden voor het vlees en dat deze vrij mag rondlopen. Na wat achtergrondinformatie over het land is het belangrijk om te weten wat er te zien is in India en geheel belangrijk welke zaken er geregeld moeten worden en bepaalde wetgeving die voor toeristen van groot belang zijn.

Bezoek aan de Taj Mahal

De meest bekende en toeristische plek in India is het bouwwerk de Taj Mahal. In het Nederlands vertaald betekent dit: paleis van de kroon. Het is een gigantisch grafmonument en gebouwd als rustplaats voor de geliefde van de heerser van destijds. Het bouwwerk trekt tot wel acht miljoen bezoekers per jaar, het is dus zeker een plek om te bezoeken tijdens een trip naar India. Plan je bezoek goed en probeer zo vroeg mogelijk te gaan, zodat je alles uit je dag kan alles, de poorten gaan ‘s morgens vroeg al open. Denk aan de lange rijen en toeristen die dagelijks als massa het monument bezoeken. Vroeg bezoeken betekent meer genieten in rust van het monument. Naast de Taj Majal staat het Rode Fort, een ander beroemd bouwwerk van India. Het fort is een van de belangrijkste in de Indiase geschiedenis.

Eigen wetten… belangrijk!

Elk land heeft natuurlijk zijn eigen regels en wetten. Belangrijk om te onthouden is dat er geen foto’s gemaakt mogen worden van de luchthavens, politie/legerposten en energiecentrales. Ook als dit onbedoeld gebeurd kun je verwachten dat de politie je aanspreekt en aanhoudt.  Homoseksualiteit wordt nog niet algemeen geaccepteerd in het land. Wees daarom op je hoede als je op straat rondloopt, het kan leiden tot een gevangenisstraf. Daarnaast zijn er steeds meer meldingen van ongewilde seksuele aandacht richting vrouwen. Ben je een vrouw die gaat reizen naar India? Houdt dan in je achterhoofd om niet alleen over straat te lopen en probeer je lichaam zoveel mogelijk te bedekken, loop dus niet met korte broekjes en topjes. Heb je in geval van nood de hulpdiensten nodig? Noteer de volgende alarmnummers dan goed: 100 voor politie, 101 voor de brandweer en 102 voor een ambulance.

Wat moet je regelen?

Voordat je naar een land reist moet je een visum hebben. Een visum voor India kan gemakkelijk aangevraagd worden en is bedoeld voor zakelijke, toeristische of medische reizen die minder dan zestig dagen duren. Het is verplicht om het aan te vragen voor alle reizigers, ongeacht volwassen of kind. Met een digitaal formulier is een online visum India makkelijk aan te vragen. Het invullen is in een mum van tijd gebeurd en wordt verzonden naar uw persoonlijke e-mail. Het is belangrijk allerlei gegevens te verzamelen, omdat de immigratiedienst in India behoorlijk wat aantal zaken wilt weten elke reiziger die het land binnenkomt.

Voorkom een infectieziekte

In het land komt de infectieziekte Malaria voor en deze ziekte wordt overgebracht door malariamuggen. De gevolgen van deze ziekte kunnen ernstig uitlopen bij het niet op tijd laten behandelen en kunnen zelfs de dood veroorzaken. Lees je goed in over het bestrijden en het voorkomen van deze infectie.

Geef een reactie