Reistips

Op vakantie naar Azië – de beste voorbereidingstips

Reizen is Azië is zeer populair. Dit is niet vreemd, in Azië vind je prachtige natuur, een leuke cultuur en heerlijk eten. Azië is natuurlijk een enorm gebied. Daarom zal dit blog zich richten op Zuid- en Zuidoost-Azië. Dit zijn de meest populaire en volgens vele de meest veelzijdige landen.

Veel mensen zijn avontuurlijk ingesteld: een dikke rugzak meenemen en gaan. Er zijn echter handige voorbereidingen die je kunt treffen als je op zo’n soort vakantie gaat, die kunnen bijdragen aan de beleving.

  1. Wanneer is het slimste om naar Azië te gaan?

Het klimaat in Azië is natuurlijk enorm anders dan hier in Nederland. Van november tot februari is er in Indochina het ‘droge’ seizoen – een relatief prettig seizoen om te reizen, omdat het wat koeler is en de luchtvochtigheid wat lager. Van april tot juli kan het heel heet worden in Zuid- en Zuidoost-Azië, en in deze periode is het het regenseizoen, wat betekent dat het enorm veel kan regenen. Wat tenslotte ook zo is, is dat het met vliegen een stuk duurder en lastiger is in de maanden juli, augustus en december. Dit  zijn namelijk de meest populaire maanden.

  1. Verdiep je alvast een beetje in de cultuur

Het kan een reis oprecht een stuk interessanter maken als je al een beetje achtergrondkennis hebt van de cultuur. Als je hier van te voren wat tijd insteekt, krijg je des te meer zin in je vakantie. Daarnaast wordt de drempel om locals te ontmoeten, of om dingen te ondernemen waarvan je anders geen idee had wat het zou zijn, een stuk lager. Zeker iets wat bijdraagt aan je beleving!

  1. Welke plekken wil je bezoeken?

Denk hier goed over na. Soms zijn de populairste plekken niet de mooiste of leukste. Zeker niet als deze enorm druk bezocht worden, terwijl het misschien avontuurlijker is (en een stuk goedkoper!) om ook een beetje je eigen weg te gaan. Zeker in jungle-gebieden is het prachtig, en vaak rustiger omdat het meer richting het binnenland is.

  1. Visa aanvragen

Wat handig is, zeker als je voor een relatief lange periode naar een bepaald land gaat, is om je te verdiepen in wat het kost en oplevert om een visum aan te vragen. Een e-visum voor Vietnam kost bijvoorbeeld maar 20 euro per persoon. Het maakt veel dingen een heel stuk makkelijker, van je aankomst op het vliegveld tot je vertrek terug naar Nederland. De voordelen van e-visa kunnen per land verschillen, maar in verschillende Zuidoost-Aziatische landen zijn er consulaten die bezocht moeten worden door bezoekers zonder visum. Kijk dus even hoeveel visa kosten! Dit kan sterk verschillen, een visum voor India op evisumservice.be  kost 85 euro, terwijl je een visum voor Vietnam al voor 20 euro hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *