Reistips

Ontdek de Egyptische archeologie

Het eerste waar je aan denkt bij het land Egypte zal waarschijnlijk iets maken hebben met de geschiedenis, cultuur of archeologie. Piramides, mummies en farao’s. Als je het interessant vindt om grote bouwwerken en tempels te bezoeken op vakantie, dan is Egypte een top bestemming. Egypte staat bekent om deze typische historische bezienswaardigheden en toeristen komen met enorme aantallen op deze werken af. Het is daarom ook een van de belangrijkste aandachtstrekkers onder toeristen en zorgt voor een groot deel van het inkomen van het land. Het land ligt gelegen in het noordoosten van Afrika. Naast de populaire bezienswaardigheden staat Egypte bekend om het mooie weer dat jaarlijks blijft. Daarnaast ligt het land gelegen aan de kust en daarom zijn er talloze watersportmogelijkheden voor de water liefhebbers. Houdt tegenwoordig wel rekening met de laatste ontwikkelingen in het land. Bepaalde zijn zeer gevaarlijk om naar toe te reizen en worden sterk afgeraden. Er is in het land een verhoogd risico op aanslagen en daarom zijn er meer politie en militair op de straten.  Voor de toeristische plekken zijn er veiligheidsrisico’s. Deze plekken zijn over het algemeen goed beveiligd. Bepaalde wegen zijn overdag of in de avond zelfs gesloten en niet toegankelijk voor toeristen. Het is daarom van groot belang om tegenwoordig een schema te maken en je goed in te lezen voordat je naar Egypte gaat. Maar wat valt er nou allemaal te doen in Egypte?

Piramide complex Gizeh

Het land staat bekend om de piramiden en dit is zeker een plek die je niet mag missen op vakantie naar Egypte. Er worden tegenwoordig nog steeds piramide ‘ontdekt’, maar tot op heden zijn er een kleine honderd piramiden aanwezig in het land. Deze indrukwekkende bouwwerken zijn al duizenden jaren oud en werden door Egyptenaren gebouwd om als grafmonument te gebruiken voor een farao. Het was belangrijk om een goede plek uit te kiezen, omdat zij wisten dat een piramide zwaar gaat wegen. De bezittingen van de farao worden in de piramide gelegd en de buitenkant wordt gemaakt van het beste kwaliteit steen.

De piramide van Gizeh bestaat uit een complex van elf piramides. Dit is dan ook direct het bekendste complex van de wereld. Deze piramides zijn benoemd tot de zeven klassieke wereldwonderen. Verschillende theorieën gaan de wereld rondt om de bouw van piramides. Vroeger hadden de Egyptenaren geen beschikking over de technologie en machines die wij nu beschikken, hoe is het dan mogelijk geweest om zo een gigantisch project te bouwen? Fantastisch om te zien met eigen ogen dus.

Aboe Simbel

Dit is een bouwwerk dat gemaakt is tussen twee gigantische rotsen waarbij het steen is uitgehakt en gemaakt is tot een tempel. Het is wonderbaarlijk hoe mensen dit destijds hebben kunnen bouwen met details. Binnen drie uur reis je naar de plek toe, waar na enige tijd hebt om de tempel van dichtbij te ervaren. Het grotendeels is goed bewaard gebleven en dus goed te bezichtigen. Van buiten is er een prachtig uitzicht op de zee, en daarbij is er nog een klein museum die bezocht kan worden.

Eerst je zaken op orde

Voordat je naar Egypte reist moet je als reiziger aan bepaalde voorwaarden voldoen, voordat je een visum Egypte kan aanvragen. De voorwaarden waaraan elke reiziger moet voldoen is ten eerste het maken van een planning van de reis, dit moet op papier staan, bij binnenkomst in het land kan de immigratiedienst vragen naar je reisschema. Zodra je van plan bent om familie op te zoeken is het verplicht om een uitnodigingsbrief te krijgen van je familie. Aan de inhoudt zitten geen voorwaarden verboden. Het hoeft niet al te specifiek en kan kort en bondig blijven. De geldigheid van de Visum Egypte is 90 dagen. Het hangt ervan af welke soort visum je hebt, dit bepaald of je met dezelfde visum terug het land in mag komen of niet. Vraag je visum op tijd aan om zeker te zijn dat je bezit hebt over een visum. Het kan soms enige dagen duren voordat alles goed geregeld is.

Geef een reactie