Reistips

De bezienswaardigheden van Canada


Vanuit Amsterdam naar het oosten van Canada is het rond de acht uur reizen met het vliegtuig. Naar het westen zal het twee uurtjes langer duren. Canada heeft een groot oppervlakte qua land, het is zelfs de tweede grootste land met zo een grote oppervlakte. Rusland heeft de grootste. Een groot land en dat betekent dat er zoveel te ontdekken valt. Canada heeft meerdere populaire en toeristische bestemmingen op het gebied van grote steden en prachtige natuurlijke gebieden. Ottawa is de hoofdstad van Canada, maar de grote steden die meestal bekender op de kaart staan zijn: Toronto, Montreal en Vancouver. Het land zelf heeft een grote oppervlakte maar is dunbevolkt, daarom zijn er relatief gezien nog veel natuurlijke gebieden die niet zijn aangetast door de mens. Grote gebergtes die in trek zijn bij toeristen zijn voornamelijk Rocky Mountains en Mount Robson. Wat zijn dan typische Canadese dingen? In Canada leer je als vanaf jongs af aan al schaatsen, de meeste Canadezen zijn daarom helemaal weg van de sport IJshockey en is dan wel de grootste sport in dit land. Verder staat de Canadese bever als nationaal symbool voor het land en kleuren rood en wit komen overal in terug. De nationale vlag bestaat ook uit deze kleuren en deze vlag staat symbool voor een eenheid, waarbij alle Canadese burgers vertegenwoordigd worden ongeacht het ras, taal, geloof of mening. Kortom een veelzijdig land dat van alles te bieden heeft, van echte natuur, tot grote gebouwde steden en mooie bezienswaardigheden. Nu we het over wat meer algemene zaken hebben gehad over Canada zijn er twee bezienswaardigheden die echt uitgelicht moeten worden:

1. De Niagara Watervallen

Een van de meest spectaculaire watervallen dat gelegen ligt in Canada en de Verenigde Staten. De waterval is redelijk in de lengte, maar enorm in de breedte. Het water valt van een hoogte van meer dan 50 meter naar beneden en de breedte is wel een anderhalf kilometer, dit zorgt ervoor dat er veel waterspektakel op hetzelfde moment plaatsvindt. En dat maakt het zo indrukwekkend om te zien, waardoor het een van de bekendste watervallen op de wereld is. De waterval bestaat uit drie verschillende delen waarvan een zich in Canada bevindt, dit is de Horseshoe Falls, ook wel bekend als de Canadian Falls. Het grootste deel van het water van deze rivier stroomt langs deze waterval. Met een boot kunnen de toeristen de waterval van dichterbij zien, zonder ook maar nat te worden door het vallende water. Het is ook mogelijk om langs de zijlijn te genieten van de waterval, via een aangelegd platform kan je de waterval vanaf dichtbij zien, waardoor je het oog in oog staat met het machtige water dat naar beneden stort.

2. National Gallery of Canada

Dit museum behoort tot een van de belangrijkste musea van het land. Het museum bestaat al een geruime tijd van 135 jaar en is vaker van locatie veranderd. Maar tegenwoordig te vinden in de hoofdstad van Canada. Grote collecties aan schilderijen en beeldhouwwerk is binnen te vinden van zowel Canadese en Europese kunstenaars. Zo hangen er bijvoorbeeld ook werken van Rembrandt van Rijn en Vincent van Gogh. Het museum bevat een mix van moderne en hedendaagse kunst.

Regel je zaken

Maar voordat je op reis gaat en deze twee bezienswaardigheden wilt bezoeken moeten er eerst een aantal zaken geregeld worden. Het aanvragen van een eTA voor Canada is hier een voorbeeld van. Zonder deze aanvraag heb je geen reistoestemming om zonder visum naar Canada te mogen vliegen. Als je een Nederlandse nationaliteit hebt en dit jaar of volgend jaar naar Canada wilt reizen moet je vooraf een eTA Canada aanvragen, ongeacht om welke reden je komt om te reizen. De enige uitzonderingen zijn wanneer je een Canadees paspoort of een visum bezit. eTA wordt door de meeste reizigers gekozen, want het is sneller aan te vragen en daarnaast zijn de kosten van het eTA Canada ook nog eens goedkoper. Een geldigheidstermijn van het eTA Canada is normaal gesproken vijf jaar. Als je geen reistoestemming hebt mag je niet inchecken en wordt je geweigerd bij je vlucht, enorm belangrijk voordat je naar Canada gaat dus!

Geef een reactie