Reistips

Bucketlist: spontane reis geboekt naar Sicilië

Het is weer heerlijk zomer en tijd voor een reis naar het buitenland. Tijd om even lekker te ontspannen van de zon, zee en strand. Al hoewel de zon heerlijk schijnt in Nederland is het genieten op een verre reis niet te tippen aan deze dagen. Ben je aan het overwegen om in de maand augustus nog een reis te boeken, maar weet je niet nog niet waar welk land je wilt gaan? Dan heb ik de perfecte oplossing. Een last minute vakantie boeken is meestal de leukste ervaring, omdat het meestal spontaan is. Om op een spontane manier jouw vakantiebestemming te bepalen heb ik de perfecte tip, wat je hiervoor nodig hebt is een dartpijl en een grote wereldkaart. Je kunt het al raden… hang de grote wereldkaart op de muur en gooi je dartpijl totdat je een ‘raak’ gooit. De wereld bestaat voor zeventig procent uit water, dus het is belangrijk dat je raak gooit. Ik neem aan dat niemand wilt reizen naar een plek midden op de oceaan ;). Er bestaan een hoop design qua wereldkaarten, maar het is belangrijk om een kaart te hebben waar alle landen duidelijk op beschreven staan.  De wereldkaart moet op wel op een juist materiaal zijn afgedrukt, zodat de dartpijl erin blijft: denk hierbij aan canvas, hout of poster papier. Eenmaal opgezet en je hoeft nooit meer te twijfelen over je vakantiebestemming, ook voor toekomstige reizen is dit een leuke manier op je vakantie te bepalen. Om al je vakantiebestemmingen vast te leggen is het een idee om alle plekken op de wereldkaart te markeren door er een punaise in te steken.

Op naar het zuiden van Italië

Op deze manier ben ik deze zomer een weekendje weg geweest naar het zuiden van Italië, de dartpijl kwam namelijk recht op de ‘voetbal van de laars’, namelijk het eiland Sicilië. Op de wereldkaart een klein plaatsje, maar in het echt de grootste eiland op de Middellandse zee. Het eiland is 230 km lang en 170 km breed en daarom was er ook genoeg te beleven op het eiland. Het is een plek dat heel divers is met een verre geschiedenis, prachtige natuur en mooie stranden. We waren de reis begonnen in een van de mooiere dorpjes van het eiland: Cefalù. Vanuit het dorp een adembenemend uitzicht op de huizen en het gebergte achterin en het helderblauwe water dat aankomt stromen gecombineerd met de rode en kapotte daken.

Ten westen van het eiland een van de mooiste theaters (Teatro Greco) uit de geschiedenis in Griekse stijl, dat later een Romeins theater werd. Het theater is te bezichtigen en lig hoog op het gebergte, vanuit het theater een prachtig uitzicht op het podium met daarachter de blauwe zee en de natuur. Eenmaal aangekomen in het dorpje hadden wij geluk, omdat er op dezelfde dag een concert in het amfitheater werd gehouden die we konden bijwonen. Verder is het een gezellig dorpje met leuke tenten waar je lekker knus kunt winkelen en romantisch kunt dineren bij lokale restaurantjes.

Zo hebben we een spontane reis kunnen boeken naar Italië en hebben we een plek bezocht die anders nooit zouden bezoeken! Zo kom je nog een voor verrassingen te staan en maak je nieuwe levenservaring mee, welke avontuurlijke reizigers wilt dat nou niet?

Geef een reactie