Gastblog

Top 3 barbecue landen

Barbecueën, auto’s en vrouwen kijken vallen echt typisch in de categorie ‘mannen dingen’. Maar niet alleen Nederlandse mannen zijn dol op barbecueën met een koud pilsje in hun hand. Ook onze buitenlandse vrienden zijn er dol op: en we kunnen zeker nog wat van ze leren! Vind hier dan ook de top 3 barbecue landen.

 

  1. Verenigde Staten

In de Verenigde Staten lijken ze in films weinig anders te doen dan barbecueën. Elke regio heeft dan ook zijn eigen specialiteit en er worden zelfs heuse barbecue wedstrijden georganiseerd. In de Verenigde Staten draait het natuurlijk altijd om veel en de Amerikanen gooien dus rustig een heel varken boven het spit. Is dat iets te veel van het goede voor jou? Geef je barbecue dan een Amerikaans tintje door hotdogs, frietjes, hamburgers, spareribs en hot wings te bereiden!

 

  1. Australië

Iedereen die wel eens is gaan backpacken door Australië wist natuurlijk al lang dat dit hét barbecue land bij uitstek is. Niet alleen behoort de barbecue in Australië standaard tot het interieur, je vindt ze ook op het strand en op bijvoorbeeld picknickplekken. Elk moment wordt aangegrepen om de barbecue aan te steken en Australiërs gooien absoluut niet alleen simpele worstjes op hun barbecue. Voor een barbecue met Australisch tintje gebruik je dan ook grote steaks, karbonades, vis en pizza’s. Natuurlijk allemaal bereid onder het genot van een koud biertje of een Australisch wijntje.

 

  1. Argentinië

In Argentinië is een barbecue niet alleen een manier om je eten te bereiden maar ook een sociaal evenement. Voor een barbecue worden familie en vrienden uitgenodigd en vooral rustig de tijd genomen. Argentijnen zijn dol op grote stukken vlees op de barbecue en omdat het even duurt voordat dat klaar is wordt ondertussen lekker gekletst, gedronken en alvast wat brood en salade gegeten. Ben je jarig deze zomer of heb je iets anders te vieren? Organiseer dan eens een echte Argentijnse Asado voor je vrienden en familie!

 

 

Geef een reactie