Gastblog

Route du Soleil: de topbezienswaardigheden op deze populaire route

De Route du Soleil is misschien wel de meest favoriete autoroute van Europa. Voor veel mensen is het een droom om deze nog eens in zijn geheel af te leggen. Naast kennis van goede campings, is het ook fijn om te weten wat de topbezienswaardigheden op route zijn en waar je ze kunt vinden. Deze lijst helpt je daarbij.

1 Onze-lieve-Vrouwekathedraal in Reims
Reims als plaats zelf is al fantastische en als je de via de route dus soleil vanaf campings Frankrijk gaat ontdekken, dan hoort deze plek er zeker bij. Alleen al om deze prachtige kathedraal te aanschouwen. Hij staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De kathedraal komt uit de dertiende eeuw en heeft dus al het nodige gezien en overleefd. Rondom het imposante gebouw zijn terrasjes te vinden, daar kan je dat andere erfgoed drinken: champagne.

2 Fonteinen van Dijon
Dijon staat vooral bekend vanwege de mosterd. Wie echter in het stadje aankomt zal zien dat er nog veel meer te beleven valt. Zo zijn veel van de authentieke huisjes door de eeuwen heen intact gebleven. Daarnaast is het zo dat op de vele pleintjes in de stad mooie fonteinen te vinden zijn. Juist omdat het er meerder zijn is dit een bijzondere belevenis.

3 Wijn in Macon
Wanneer je meer naar het zuiden van Frankrijk trekt, dan kom je als vanzelf in de wijnstreken terecht. Denk aan de omgeving van Lyon. Daar vind je bijvoorbeeld het plaatsje Macon. Een stad die letterlijk als wijnstad bekendstaat. Reden genoeg om er de tent op te zetten en te blijven hangen.

4 Lyon
Vanaf Macon is het niet ver naar Lyon. De stad die vooral bekendstaat om het drukke vakantieverkeer heeft nog heel veel meer te bieden. Neem gewoon de afslag en kijk eens in de historische binnenstad zelf wat er allemaal te ontdekken valt. Zeker ook door de grote hoeveelheid erfgoed die er ligt.

5 Orange
Door de naam sluit je je reis af met een klein Nederlands tintje. Verder staat alles in Orange echter vooral in het teken van een hele andere beschaving. Namelijk die van de Romeinen. Daarvan zijn immers nogal wat zaken overgebleven, zoals bijvoorbeeld het prachtige theater.

Geef een reactie