Gastblog

Dit is waarom Duitsland jouw volgende reisbestemming wordt!

Een vakantie met alles erop en eraan, maar dan wel dicht bij huis? Dat kan! Dan ga je natuurlijk gewoon naar Duitsland. Nu is dat misschien een klein beetje te kort door de bocht. Deze vijf redenen maken het echter een stuk gemakkelijker om voor Duitsland te kiezen. Houd je boekingswebsite maar vast paraat.

1 De accommodaties
Als er iets goed verzorgd is in Duitsland, dan is het wel dat alles altijd goed verzorgd is. Denk alleen al aan de vakantieaccommodaties die door het gehele land te vinden zijn. Mooie vakantiehuizen die van alle gemakken zijn voorzien zijn daarbinnen vaak de favoriet gebleken. Het aanbod hierin is dan ook erg groot en door het gehele land te vinden.

2 De natuur
Als je dan toch vanuit je vakantiehuis Duitsland gaat ontdekken, begin dan bij de prachtige natuur die er te vinden is. Het leuke aan Duitsland is dat het ook nog eens flink uitgestrekt is. Dat betekent dus dat je er heel veel variatie in de natuur vindt. Zo hoef je je dus niet snel te vervelen op je wandel- of fietstochten. Bovendien kan je dit dus meerdere vakantieperiodes herhalen.

3 Oude kastelen
Duitsland staat ook vol met oude kastelen. Wie dus een liefhebberij voor geschiedenis heeft, zit hier goed. Sommige kastelen zijn nog behoorlijk intact en kunnen worden bezocht met een gids. Van andere kastelen en oude bouwwerken zijn alleen nog de ruïnes over, maar dat is minstens zo aantrekkelijk.

4 De steden
Berlijn en München waren altijd al aantrekkelijk. Düsseldorf en Keulen zijn lekker dichtbij. Daarnaast is er echter nog een hele reeks aan steden die de afgelopen jaren sterk zijn opgekomen te noemen. Leipzig, Stuttgart en Freiburg lopen hierin voorop. Het zijn drie steden die behoren tot de toplijst van de moderne stedentrips.

5 De Noord- en Oostzee
Zelfs voor een zonvakantie kan Duitsland perfect geschikt zijn. Dan trek je naar de kuststroken van de Noordzee en de Oostzee. Hier kan je in de zomermaanden uren aan het strand liggen en lekker bruin bakken. Zonder de overmatige drukte van zonbestemmingen in Zuid-Europa en op andere continenten.

Geef een reactie