Gastblog

Alles wat je moet weten over je reis naar Amerika

Amerika is een land dat enorm naar de verbeelding spreekt. De enorme omvang van het land en het gevarieerde landschap, de status die het land heeft, de iconische gebouwen en kunstwerken het is een land dat jaarlijks enorm veel mensen trekt die dit met eigen ogen willen zien. Iedereen wilt een beetje van The American Dream proeven. Amerika is zeker geen land waar je onvoorbereid naar toe moet gaan. Het hanteert strenge immigratieregelgevingen en het aanvragen van een ESTA of Visum is dan ook voor iedereen die het land in wilt komen verplicht. Hoe je precies een ESTA aanvraagt is voor veel mensen nog onduidelijk en wij helpen je hier graag een handje bij.

Wat is een ESTA?

Een ESTA is een document waarbij de Amerikaanse overheid de reiziger kan controleren of deze geen bedreiging vormt voor de veiligheid in het land, maar ook dat deze niet ergens op een zwarte lijst staan. Het is dus een document waardoor er een extra check kan worden gedaan en de VS zeker zijn over wie er binnenkomt in hun land.

Waar een VISUM aanvragen een lang traject kan zijn, is het aanvragen van een ESTA binnen no time geregeld! Een ESTA is geldig voor een periode van maximaal twee jaar of tot het moment dat je een nieuwe paspoort krijgt.

Voor wie is een ESTA bedoelt?

De ESTA is er voor iedere staatsburger van landen die deelnemen aan het Visa Waiver Programma. Staatsburgers uit deze landen dienen van te voren reistoestemming aan te vragen om naar de Verenigde Staten te mogen afreizen.

Het gaat hier om staatsburgers die voor privé of zakelijke doeleinden het land bezoeken voor maximaal 90 dagen. Mocht de reisperiode langer zijn, dan is een visum noodzakelijk. Wanneer je in het bezit bent van een Greencard dan hoef je geen ESTA aan te vragen.

Hoe vraag ik een ESTA aan?

Het aanvragen van een ESTA doe je via Visum Buitenland of je klikt op deze link ESTA aanvragen of hier ESTA aanvragen. Om een ESTA in te vullen en dus toestemming te krijgen De Verenigde Staten in te mogen, zijn er een aantal stappen die je moet volgen. Dit zijn:

  • Je contactgegevens invullen
  • Je reisgegevens invullen
  • Vragen beantwoorden die gaan over jezelf
  • Vragen beantwoorden die gaan over je achtergrond

Nadat je al deze stappen hebt doorlopen en je je ESTA aanvraagt krijg je in de meeste gevallen dezelfde dag nog een email toegestuurd waarbij de ESTA wordt toegekend en je dus naar De Verenigde Staten mag afreizen en je American Dream te beleven!

Autorijden in Amerika

Ben je van plan een huurauto te gebruiken tijdens je reis? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo zijn de wegen een stuk breder dan in Nederland en rijden er veel meer auto’s rond dan je waarschijnlijk gewent bent in Nederland.

Desondanks zijn de wegen in Amerika hier wel op berekend en verloopt het verkeer over het algemeen erg soepel.

Keep your lane

Waar we in Nederland gewent zijn om veel te wisselen van baan en netjes rechts te rijden, gaat dit in de Verenigde Staten wel anders. Hier rijden ze onder de motto ‘keep your lane’ wat dus inhoudt dat je niet constant van rijbaan verwisselt, maar gewoon op dezelfde rijbaan blijft. Dit betekent dus dat je ook van rechts ingehaald kan worden.

Hou je aan de regels

De Amerikaanse politie is erg streng wanneer het gaat om verkeersveiligheid. Het overtreden van de regels wordt dan ook relatief zwaar bestraft. Zo wordt te hard rijden bestraft met zeer hoge boeten en hanteert het een van de zwaarste straffen met betrekking tot het rijden onder invloed. Zeker wanneer hierdoor een ongeluk wordt veroorzaakt!

Een creditcard is essentieel in de Verenigde Staten

Het gebruiken van een creditcard is in de Verenigde Staten dagelijkse kost. In Nederland zijn we gewend om met een Maestro kaart te betalen die we van de onze bank hebben gekregen, maar in Amerika is dit bijna nergens mogelijk. In de plaats daarvan wordt alles betaald met een credit card. In veel gevallen is het ook alleen mogelijk om met een credit card te betalen of wordt het gevraagd om borgsommen te verlenen.

Heb je geen creditcard? Vraag er dan een aan bij uw bank en binnen enkele dagen heb je er een thuis.

 

Geef een reactie